EX 2 | Oxford junior English Grammar EXERCISE 2 | NOUN | OXFORD JUNIOR ENGLISH GRAMMAR SOLUTION PDF | Oxford Junior English Grammar Exercise Solution

EX 2 | Oxford junior English Grammar EXERCISE 2 | NOUN | OXFORD JUNIOR ENGLISH GRAMMAR SOLUTION PDF | Oxford Junior English Grammar Exercise Solution

  Oxford junior english grammer r k sinha | OXFORD JUNIOR ENGLISH GRAMMAR SOLUTION PDF | Oxford Junior English Grammar Exercise Solution  



Exercise: 2

 Direction- picks out the nouns used in sentences . say whether they are proper, common, collective , material or abstract.

 

1. Sohan has a red car.

Ans. Sohan-Proper, Car-Common.

 

2. Children drink milk.

Ans. Children-Common , Milk - Material.

 

3. My brother is the captain of the team.

Ans. Brother-Common, Captain-Common, Team - collective

 

4. Patna is the capital of Bihar.

Ans. Patna-Proper, Capital-Common, Bihar-Proper.

 

5. The cat has two eyes.

Ans. Cat-Common, Eyes-Common.

 

6. Gandhijee was a great leader of India.

Ans. Gandhijee - Proper, Leader-Common, India-Proper

 

 

7. The Ganges is a holy river.

Ans. Ganges-Proper , River-Common.

 

8. There is a cap on his head.

Ans. Cap-Common , Head-Common.

 

9. Gold, silver and money cannot buy honesty.

Ans. Gold & Silver- Material , Money & honesty-Abstract.

 

10. The teacher taught me Physics and Chemistry.

Ans. 


11. Monday is the first day of the week.

Ans. Monday-Proper, day&Week-Common.

 

12. He has been a good singer since his childhood.

Ans. Singer-Common, Childhood-Abstract.

 

13. Friendship is a boon.

Ans. 

 

14. Without health there is no happiness.

Ans. Health & wealth - Abstract.

 

15. He gave me a bunch of grapes.

Ans. Bunch-Collective, Grapes-Common.

 

16. Ram eats bread, mangoes and sugar.

Ans. 


17. The ring is made of silver.

Ans. 


18. There is a crowd on the road.

Ans. Crowd-Collective, Road-Common.

19. I have love for my friends.

Ans. 

 

20. The juice has no sweetness.

Ans. 

 Note:- कुछ question का answer नहीं दिया गया, क्योंकि वेबसाइट पे ©️ copyright आ जाएगा।। इसलिए उसका PDF ले लीजिए ( Whatsapp No. 9955717992 ) ।। Video link 🖇️ नीचे दे राहा हू, वहा से देख लीजिए। जय हिंद जय भारत ।

                                WATCH VIDEO LINK 👇👇👇





एक टिप्पणी भेजें

और नया पुराने